Török Gábor üzente 13 éve

Kedves Lajos! Köszönöm válaszod, és természetesen én osztom véleményed a kérdésben.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ennyire futotta!Mit is várhatnék mást,mint sértegetést,gyalázkodást egy kimustrált pártkádertől?Ez a rákfenéje a Magyar Szocialista Pártnak.

Válasz

Papp Lajos üzente 13 éve

Kedves Gábor!
Eszembe sem jut feltételezni azt hogy te másképpen értelmezed ezeket a dolgokat. Mint írtam az bosszant, amikor egy Bátorihoz hasonlító "fajmagyar" fröcsög nyilvánosan és azt hiszi, hogy hú de bátor dolgokat cselekszik, miközben nem hogy nem bátor, de egyenesen undorító. Sajnos tapasztaltam az ilyen "fajmagyarkodó" emberkék cselekedeteinek következményét, és voltam szenvedő alanya a fellépő retorziónak is. Pedig néhány országban megfordultam Európában - részint azért mert érdekelnek más népe4knek a kulturája, részben pedig a munkám miatt. Aztán polyan is van, hogy a kettőt össze tudom egyeztetni és a munka után jut idő egy kis pihenésre is. Mint például most az idén Spanyolországban. Egyszerüen irritál a Bátorihoz hasonló "fajmagyar" emberek megnyilvánulásai nem csak Magyarországon, de külföldön is. Mivel látom, hogy mit érnek el, sőt sokszor a negatív hatásának vagyok kitéve. Csak is ezért szóltam, hátha ez a "fajmagyar" a burájához kap, és megnézi, hogy a helyén van-e a biztosíték, de úgí látszik vagy nem tudja, hogy melyik végtagját kellene a gondolkozásra használni, vagy pediga bigottsága megakadályozza abba, hogy felérje ésszel amiről szól a történet. Mindkettő rossz dolog. Részemről ennyi, nem kívánok erről hosszabb vitát nyitniAzért mert az értelmesek azok úgyan úgy látják ahogy én és ebben egyet is értettem veled, a "fajmagyar" pedig nem képes másképpen látni. Csak azt nem tudom miért nem őket vitték ki most az árvízhez, homokzsák helyett. Egyszerűbb lett volna, mert mihely meglátta volna őket a víz, még az is visszafordult volna. Vagy leverhették volna mindet szép sorba az átszakadtó gátrésznél, bár ahogy nézewm nem lehet mert egyiknek sincs feje, úgy meg nehét őket leverni. Tehát mégegyszer nincs ebben a kérdésben semmi vita köztünk, illetve nem köztünk van vita, hanem a "fajmagyarokkal" van bajom

Válasz

Papp Lajos üzente 13 éve

Kedves Bátori Úr!
Nem akartam önnel szóba állni, mert nem érdemes. Bigottakkal nem lehet beszélgetni. Ön erre az élő példa.
Csak amit irt, az késztetett arra hogy válaszoljak. Ez a mondata nagyon tetszett!!!!
„Nem tudom miként vélekedne,ha valami jött-ment hazátlannak bélyegeznék ősei földjén”
Én ebben az országban részint a szüleim, részint az én foglalkozásomból eredően 19 helyen laktam. Tehát mondhatnám azt, hogy minden megyében laktam – bár ez így nem teljesen igaz, a nagyrészében igen, de nem mindegyikbe. Képzelje Bátori Úr ősi földemen „gyütt-mentnek” titulálnak a helybeliek, mindenhol, ahol eddig éltem, még a nagyvárosokban is a lokálpatrióták. Legyen az Debrecen, Kaposvár, vagy éppen Győr. És akkor nem beszélek a falvakról. Legtöbb helyen megjegyezték, hogy „idegenül” beszélek és furcsán méregettek eleinte – az ősi földemen. Nahát hogy ez hogy lehet, biztos nem olvasták az Ön felemelő, bigott „fajmagyar” megállapításait, mert akkor nem tették volna. Most akkor ön szerint mindenütt keresztes háborút kellett volna folytatnom? Bátori Úr, nagy hülyeségeket irogat. Pedig én csak Magyarország különböző tájegységein éltem és nem más országokról beszélek. Ott nem volt ilyen problémám. Kicsit furcsán néztek rám külföldön, hogy magyar vagyok. Kicsit megkülönböztettek, főleg az önhöz hasonló „fajmagyarok” miatt, de aztán mikor látták, hogy megpróbálok európai módon élni, akkor elfogadtak. Pedig éltem már Németországban, Hollandiában, Belgiumban Ausztriában és keleti országokban is. Szóval Bátori Úr! Ennyit a „fajmagyarkodásáról” Maga szerint mit kellett volna csinálnom, Magyarországon amikor legyüttmenteztek.? Ősi jussom jogán háborút kellett volna hírdetni. Bátori Úr lehet hogy ön ezt csinálta volna. Tudja én nem vagyok mint mondtam „fajmagyar” inkább békés uton bebizonyítottam, hogy lehet, hogy „gyütt-ment” vagyok, de olyan akire lehet számítani. És ezt nem békétlenkedéssel, és a sérelmek emlegetésével értem el. Tudja ez nagyban is működik.Bármennyire is furcsa önnek.
Aztán olyan élményem is volt, amikor inkább szégyeltem, hogy magyar vagyok és nem szólaltam meg magyarul – ez pedig Spanyolországban történt Blanestől néhány kilométerre egy Delfinárium előtti be téren kb 250-300 más náció beli ember között. Ugyan is a magyarok ordenáré módon viselkedtek. Ki is gúnyolták őket, ahogy csak lehetett. Csak ennyit Bátori úr( Tudja azok is olyan „fajmagyarok” voltak mint Ön) A padon űlve láttam, hogy miket mutogattak nekik és mondogattak nekik a Nagymagyarországos trikó és zászló láttán. Nem volt egy kellemes élmény.
De tudja mit Bátori Úr! Ön ne fogja vissza magát. „Fajmagyarkodjon „ csak teljes lendülettel. Előre a békétlenkedő úton. Hátha még ennyien sem maradunk, mint, amennyien vagyunk( Biztos mert előbb utóbb letagadja a többség,hogy ő is a fajmagyarkodó kisebbséghez tartozna)
Ne válaszoljon, nem kérem meg rá. Sőt inkább arra kérem hogy hagyjon békén a fajmagyarkodásával. Nem vagyok rá vevő.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Milyen nemzetiségi kérdést oldott meg eddig Európa?Tud valaki ilyen fehér hollóról?Ha várunk Európára,hogy majd ők megoldják a mi bajainkat,az olyan biztos váradalom,mintha frissen sült"pekingi kacsát"várnánk az égből tátott szájjal.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Furák a meglátásai Papp Lajos Úr!Maga baja.Nem tudom miként vélekedne,ha valami jött-ment hazátlannak bélyegeznék ősei földjén,vagy nem szolgálnák ki a boltban mert "idege nyelven ugat",netán a dédunokájának azért vernék ki a fogait,törnék össze a bordáit,mert magyarul telefonált az utcán....Erdély elszakadását pedig minden valamire való történész a török hóditás következményeként itéli,de hogy ebből egy túlkoros mit ért meg,azt az élet rendje behatárolja.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Ezt nekem írta valaki:
Igen tisztelt Török! A poéta látásával a"nemzet megcsúfitása és a reményének szabadsága"a sziv határtalanságában magára talál és szögesdrót sincsen már, - hála Schengennek szabad a mozgás...De milyen álmok,vágyak amivel virtustáncot jár a nemzet?


Sajnos az önbecsapást, és irrealitást hozza elő sokakban a "fájdalom".
Ezt a fájdalmat, vagy érzelmet próbálom kezelni. Ez van és sokan úgy gondolják, hogy Európa nem orvosolja a fájdalmukat, vagy nemzeti sérelmeinket. Gondoljunk a Szlovák nyelvtörvényre!Ez erősbíti a hitet.

Ezt mentalitást próbálom ellensúlyozni, és kiegyenlíteni a sérelmeket, és bizakodóvá tenni azokat, akiket a métely még kevésbé rontott meg.
Akikkel még lehet értelmesen beszélgetni. Ez az egyik dolgom. A megcsorbítás, "megcsúfítás" vagy igaztalan döntés, amely döntés fájdalmas volta tagadhatatlan.
De Európa a lehetőségein belül orvosolja! Ez a realitás, és erre hívom fel a figyelmet. A többi illúzió, és vérrel és szenvedéssel, vagy önpusztítással járó megoldás.
Sőt, a határok nélküli Európainak lenni, sokkal több, mint nemzetállamban gondolkodni!
Verseim és írásaim erről szolnak többségében. Van, amelyik kifejezőbben az, és van, amelyik kevésbé. De az. Az is igaz, hogy a nemzetem sorsával való azonosulástól sem vagyok teljesen mentes. Ezért érzem azt, hogy van jogom szólni az eltévelygőkhöz, hogy rossz irányba mennek. Nem a gyűlölet vezérelte nacionalizmus, és nem a náci gondolatok orvosolják nemzeti sérelmeinket! Aki ezen az úton jár, az rossz utat választott és tragédiába vezet ismét ezen út.

Vannak bűnök, amik a múltból élednek újjá és kihasználják a nemzeti érzelműek fájdalmát. A fájdalom és a tehetetlenség rossz tanácsadók. A világválságot is belekeverve együttesen taszigálják a rossz megoldás fele, erre fogékonyabb honfitársaimat. Van feladatom! Tényleg az én dolgom ez?
Mindannyiunk felelőssége ez. Akik felelősen képesek vagyunk gondolkodni, azoknak ez nem kérdés.

"Szabad hazám reménysége,
Schengen, Schengen eredménye."

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Kedves Lajos írta:
Pusztán azért szólaltam meg, mert undorító a "magyarkodás" és ártalmas is egyben.
Török írta:
Ami nem gyülőlet keltő az helyes. Ami igaz, az nem lehet gyülőlet keltő. Ha mégis,akkor a hibás az, aki rosszra gondol. A történelmi Magyarország térképét provokatív céllal megjelentetni, és ezt propagálni gyülőlet keltő. Ma a határok revíziójáról beszélni provokatív ,és gyűlöletkeltő tevékenység. Azon a határok sem voltak igazságosak.(Nagy Magyarország határaira gondolok.)
A mai határok sem igazságosak.. A realitás az, hogy különböző kétoldalú és többoldalú szerződésekkel elismertük a mai európai határokat. Elsősorban hazánk határait.Ezen szerződéseket kétségbe lehet vonni. De nem érdemes. Aki ezt nem érti, az árt hazánknak újból! A határok lebontása a cél. Azt csak bizalom erősítő lépésekkel lehet elérni, és nem revízióval. Amennyiben a határok lebomlanak, nincs szükség revízióra.Revízió a határok leépítését gátolja, és gyűlölettett terjeszt úgy, hogy semmit sem kap cserébe. Legfeljebb elszigetelődünk.

Lajos írta:
Akkor amikor a nacionalista szlogenek hangoztatásával csak is kizárólag a békétlenkedést szolgálja valaki - feleslegesen "magyarkodik"
Török írta:
Mondanál néhány példát! Kiről és miről beszélsz a Batorin kívül?

Lajos írta:
Ez senkinek sem az érdeke, akik a térségben élnek. A megyegyezés és a kulturált nemzetiségi politika lenne az érdeke mindenkinek
Török írta:
Szerintem én erről írok.

Írta:Török

Hazánkról

Hazám, hazám büszke múltja,
áll a nemzet megcsúfítva.
Egy a népünk magyarsága,
gyermekei szent hazánknak.
Szabad hazám reménysége,
Schengen, Schengen eredménye.

Halkan szólj,vagy maradj néma!
Okos ember hallgat néha.
Vágyak,álmok ránk találnak,
két országban,egy hazában.
Van a határ, megtarthatják,
magyar szívnek nem szab határt!

Válasz

Papp Lajos üzente 13 éve

Kedves Bátori Úr!
Én nem szoktam különbséget tenni hogy valami szocialista, vagy kapitalista. Csak igaz és hamis dolgok között. Ami a Wikipédiát illeti nem tudom hitelesnek elfogadni, mivel sok esetben bizony tévedéseket tartalmaz. Így ebben az esetben sem ér sokat a számomra. Mindenesetre én az "Erdély története az 1200-as évektől napjainkig" című dokumentumből vettem amit irtam, amely 2002-ben jelent meg- tehát nem sok köze van az Ön által "szoocialiosta hamissításnak" nevezett dologhoz. kedves Bátori Úr Úgy gondolom, hogy már megint előbb írt mint olvasott valamit. nem óhajtok bigott emberekkel vitázni sem a hun kérdésben, sem pedig Erdély kérdésében. Pusztán azért szólaltam meg, mert undorító a "magyarkodás" és ártalmas is egyben. Tévedés ne essék nem a I.Párizsiu békeszerződés által kijelölt határvonal, nagyhatalmi érdekeket szolgáló voltát kérdőjelezem meg, hanem az ezt követő "magyarkodást" Akkor amikor a nacionalista szlogenek hangoztatásával csak is kizárólag a békétlenkedést szolgálja valaki - feleslegesen "magyarkodik" Ez senkinek sem az érdeke, akik a térségben élnek. A megyegyezés és a kulturált nemzetiségi politika lenne az érdeke mindenkinek - bár ezt némely tengeren túli, bigott gyűlülködésben megcsontosodott álságos "magyarkodó" úgy sem érti meg. Erről csak ez a véleményem. Ha ön ilyen és magára veszi akkor a lelke rajta, ha pedig a megegyezésen alapuló közös előnyöket szemelőtt tartó nemezetiségi politika elfogadója akar lenni akkor pedig feleslegesen nem kell a nacionalista szöveget skandálni. Ahogy érziu kedves Bátori Úr!. Én mindenesetre a közös és kölcsönös előnyöket figyelembevevő nemzetiségi politika híve vagyok. Ezért is tartom azt hogy minden magyar nemzetiségü - az magyar nemzetiségü függetlenűl attól hogy hol él, a világnak melyik fertáján.Ebben sem genetikai, sem pedig kulturális különbség nincs. Amiben különbség van az a gondolhkodás és gyűlöletkeltés és harácsolás. Úgy lászik Ön ebben a kérdésben a gyűlöletkeltők oldalán áll és nem a békés szándékuak oldalán. Így tehát sohasem érthetünk egyet. ÉN ugyani s utálom a gyülöletkeltést és harácsolást, inkább a békés egymásmellett élés híve vagyok. Bár én ezt megtehetem lévfén hogy csak félig vagyok magyar nemzetiségü. Úgy látszik az "echte magyarok" inkább gyűlölködni szeretnek - legalább is ön ezt támasztja alá. Üdvözletem.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Egy idézet:"Az Erdélyi Fejedelemség a mohácsi csatavesztést követő kettős királyválasztás következményeként jött létre. Megszervezésében nagy szerepet játszott Fráter György pálos rendi szerzetes. Az Oszmán Birodalom által támogatott keleti magyar királyságból alakult ki, amikor II. János lemondott a királyi címről, így ő lett az első erdélyi fejedelem János Zsigmond néven."Vagy:"Az Erdélyi Fejedelemség fennállása jelentős részében az Oszmán Birodalom vazallusa volt. Uralkodóit az erdélyi országgyűlés választotta, de hatalmi jelvényeit eredetileg a szultántól kapta, évi adó fizetésére volt köteles, valamint kül- és hadügyeiben is a szultánnak volt alávetve. Az Oszmán Birodalomtól való függetlenséget csak a legerősebb fejedelmek alatt sikerült biztosítani."

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Tisztelt Papp Lajos Úr!Javaslom,hogy felejtse el a történelem hamisitó szocialista demagógiát,és nyitott értelemmel olvassa el a wikipedia Erdélyről szóló oldalait!Azok engem igazolnak.

Válasz

Papp Lajos üzente 13 éve

Kedves Bátori Úr+
Rosszul tudja. Az a Hun birodalom fővárosa és nem a mi elődeinké. Semmi közünk a hunokhoz. Erdélyi Fejedelemség pedig nem a török megszállási övezet mentén jött létre és nem hasonlítható az NDK-hoz Az Erdélyi fejedelemség a Magyar Királyság( Spanyol Ferdinánd és a Török Porta, Valamint János Zsigmond speyeri szerződése értelmében jött létre. Senki sem szálta meg (még a törökök sem-tehát nem lehet megszállási övezet mint az NDK. esetében) Másrészről az NDK-t nem a németek adták elmint Erdélyt a Magyar Királyság ez is kólünbség És ez nagyon lényeges kólönbség Bátori Úr! Még Los Angelesből nézve is.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Én úgy tudom,hogy az a bizonyos("Nem véletlen, hogy megtalálták a hun birodalom fővárosát Kina és Mongólia határán, amelyet felvettek a Világörökség részének.")birodalom az elődeink kinaiakkal keveredett, s Ázsiában leszakadt népcsoport szálláshelye....A másik témáról:Nekem úgy rémlik,hogy Erdély létrejötte a török megszállási övezet mentén fekszik,mint NDK a szovjet elvtársak megszállási övezetében.Mi is az a lényeges különbség?

Válasz

Papp Lajos üzente 13 éve

Kedves Bátori Úr!
Ön már megint többet ír mint olvas. De szívesen válaszolok önnek a feltett kérdésére. 1987-ben a Berkleyben működő Kalifornia Egyetem kutatócsoportja egy tanulmányban jelentette be, hogy az embert 147 mitokondriális összetevő alapján lehet besorolni. Ezek alapján az egész emberi faj öt nagy rasszra osztható fel, amelyeknek vannak alrasszai, szépszámmal. Ennek nyomán indult kutatások és eredmények szerint az emberi DNS-t négy betüvel jellemzik A, B,C, és G betükkel, amelynek mintegy 16655 milliárd változata elképzelhető – annak figyelembevételével, amely a mitokondriális összetevők számát jelöli. Azaz ez már akkora nagy szám, hogy bízvást, kimondhatjuk, hogy végtelen a DNS változatok száma. És mint tudjuk a DNS felelős az adott személy személyiségjegyeinek kombinációjáért. Így a személyiségek személyiségjegyei kombinációjának száma is végtelen. De vissza a kérdéséhez. Ebbe az Öt Nagyrasszba sorolták az emberiséget( Cro-Magnoni faját, mivel a Neander-völgyi változat mintegy 28000 évvel ezelőtt kihalt.)
A nagyrasszok a következők:
I. Khoisanid nagyrassz
II. Negroid nagyrassz
III. Kaukazoid nagyrassz
IV. Veddo-Ausztraloid nagyrassz
V. Mongoloid nagyrassz
No és a hunok, vagy azok a népek amelyeket mi hunokként azonosítunk.
Az Mongoloid Nagyrassz A jelű Észak-kelet Ázsiai Rassz Sinid alrasszban találhatóak a kinaikkal együtt.
Nem véletlen, hogy megtalálták a hun birodalom fővárosát Kina és Mongólia határán, amelyet felvettek a Világörökség részének.
Magyarországon élő emberek 90%-a a Kaukazoid Nagyrassz C jelü Alpid rasz, és az E jelü Nordikus rassz mitokondriális összetevőit hordozza ( ezeket jelölik Europid névvel és még néhány rassz tartozik ide, pl az Armenid rassz melynek a tagjai az Askenáz zsidók is)
A maradék 10%-ban található a Turanid rasszra jellemző mitokondriális összetevő, amely például a Kazahsztánban is megtalálható - nagy nehezen ráfogható, hogy a Mongoloid nagyrassz valamely ágával keveredve alakult ki. Ez a Jász és Kun leszármazottak között mutatható ki jelentős számmal. Ez van.
Ennyit a Hun-magyar rokonságról. Semmi közünk egymáshoz. Ezt csak tovább erősíti a nyelvészeti, és a tárgyi emlékek és egyéb régészeti eredmények.
Bár természetesen vannak olyanok akik ezeket kétségbe vonják és mindenáron egy hun-magyar elképzelt birodalomról álmodoznak és annak feltámadásában reménykednek.
A második kérdésére pedig idéznék saját magamtól, csak, azért hogy bizonyítsam azt a tényt, hogy többet ír mint olvas. Ugyan is ezt írtam.
„Véleményem szerint sincs genetikailag különbség magyar és magyar között, lakjon az bármely részén a világnak. A különbséget nem a mitokondriális összetevek jelentik, hanem az ész és a gondolkozás, a harácsolás és a gyülölködés - ebben viszont már számottevő különbségek vannak magyar és magyar között, azt gondolom.”
Úgy gondolom ezt a mondatot a csak a legmélyebb rosszindulattal lehet másképpen érteni mint annak a megállapításnak a kifejezését, hogy nincs semmiféle különbség - megítélésem szerint - magyar és magyar között, lakjon az a világ bármely pontján. Ebbe a bármely pontba Erdély is beletartozik. Minden híresztelése ellenére. Úgy, hogy ne legyen rosszindulatú, és ne akarja félremagyarázni azt, amit leírtam. A különbség a gondolkozásmód, a harácsolás, és a békétlenkedés között van. Nem akarok ujjal mutogatni, de mint a mellékelt ábra is mutatja, ez van. Ami pedig a Német kérdést illeti. Arra nem nagyon kéne hivatkozni. Ugyan is van ám egy alapvető különbség (amely nem nagy, csak éppen meghatározó a kettő között) Az NSZK és az NDK a megszállási övezetekből jött létre. Tudomásom szerint pedig Magyarország és Románia ugyanazon megszállási övezethez tartozott. Vagy tévedek, kedves Bátori Úr? Ennyire rossz lenne az emlékezete? Mert, akkor bizony ne írogasson olyan példákat, mint a két Németország egyesítésének példája. Ugyan is nem ugyan az a szituáció. Csak ennyi.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Lajos!Honnan származik ez a hipotézis?"A hunok pedig a Mongoloid Nagyrasz, részei tehát semmiféle rokonságban nem állunk velük. "...Erdély nemzetisége többnyire magyar pont úgy,mint Magyarországé.Épp úgy,külső politikai erők választották szét,mint Németországot.Ha nekik joguk volt a nemzet egyesitésére,nekünk miért ne lenne?

Válasz

Papp Lajos üzente 13 éve

. Majd jön Triannon ahol a nagyhatalmi érdekek mentén húznak határokat, nem veszik figyelembe az etnikai csoportokat. (Nem csak Magyarország eseténben, igaz ez – és még egy adalék Horthy utasítására írja alá Aponyi gróf a békeszerződést) Tehát ebbe a nagy „búsmagyarkodásba” nem volna szabad elfelejteni, hogy Erdély 1571 óta, a speyeri szerződésben foglaltak óta nem része a Magyar Királyságnak. Így, bár lehet hogy ez nemzetietlennek tűnik, mivel pont a Magyar Királyság volt az, aki ezt deklarálta, visszakövetelni és jogot formálni rá sincs, semmilyen joga. Nem beszélve arról az aprócska tényről sem, hogy például 1848-ban pont a magyar kormány utasította el az uniós együttműködést az Erdélyi parlamenttel. Szóval ebbe a nagy „búsmagyarkodásba” ezeket sem volna szabad szem elől téveszteni, mielőtt olyan nagyon gyászolnánk valamit is. Véleményem szerint sincs genetikailag különbség magyar és magyar között, lakjon az bármely részén a világnak. A különbséget nem a mitokondriális összetevek jelentik, hanem az ész és a gondolkozás, a harácsolás és a gyülölködés - ebben viszont már számottevő különbségek vannak magyar és magyar között azt gondolom. Bár én mint tudjuk egyes „magyar” vélemények szerint, egy zavaros gondolkozásu egyén vagyok. Ebbe csak az a szép, hogy én valóban egy egyén vagyok egyszeri és megismételhetetlen személyiség jegy kombinációval – szemben azokkal akik ezt állították rólam.

Válasz

Papp Lajos üzente 13 éve

Minden tiszteletem mellett, nem kívánnék ebbe a nagy „sírva vigad a nagyar” hangulatba belerondítani így Triannon kapcsán, de nekem teljesen más véleményem van ezekről a dolgokról. Nem vagyok meggyőződve hogy nem nekem van igazam. Először is a Magyarság származása jelenleg sem tisztázott, mivel a géntérkép mitokondriális összetevőiben az europid népekre jellemző összetevők taálhatóak. Ez a jelenlegi népesség 90%-ra igaz. Ez az összetevő úgy 20-30 ezer éve van jelen a mostani Európának mondott területen. A maradék 10% az amely valamilyen ázsiai eredetre utalna ez főként a Jászok és Kunok között található meg. Ezek az összetevők is a Kaukazoid Nagyraszra jellemzőek. Mint azt már korábban tisztáztuk a zsidóságnál, ha még emlékszik egy-két „bőszmagyar” erre. A hunok pedig a Mongoloid Nagyrasz, részei tehát semmiféle rokonságban nem állunk velük. Vagy legalább is a jelenlegi magyar népesség nem áll velük semmiféle rokonságba. Ha volt is valaha valamilyen rokonság az régen az enyészeté. Ami pedig Erdélyt illeti. 1546-ban János Zsigmond király elhagyja Budát, lévén gyerek és azt a török elfoglalja. Anyja Izabella királyné gyakorolja Erdély feletti uralmat 1579-es haláláig. A Speyeri szerződésben János Zsigmond lemond a Magyar Király cimről Spanyol Ferdinánd osztrák császár javára és Önálló Erdélyi fejedelem lesz (Melyet mind a császárság mind pedig a Porta garantál) Tehát már innen független Erdély a Magyar Királyságtól. 1691 I. Lipót osztrák császár Erdélyt császári gubernátor uralma alatt az Osztrák császársághoz csatolja Erdélyt. Majd a Karlócai béke eredményeként ( 1699) a Magyar Királyság is az Osztrák császársághoz csatolódik és létre jön az oszrák-magyar monarchia( Ne tévedjünk nem a dualista állam, mert az 1867-től van, hanem a monarchikus államszervezet- mivel a monarchia az egy államforma is)Ez tart különféle változatokkal 1918-ig az Öszirózsás Forradalomis. Persze többször kimondják a Habsburg ház treónfosztását ( 1703, 1848 ) de ezeket mindig anulálják-azaz érvényét vesztik.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Erdély erkölcsileg az ott élő népeké. Gyakorlatig a román nemzetállam része. Valóban nem eladó Erdély, és valóban az európai határok leépítése a cél. Ez a tényeken nem változtat, hogy sok erdélyi magyarnak érzi magát!

Az előző írásaim lényege az, hogy nincs magyar, és székely magyar közt különbség genetikailag! Mind Európaiak vagyunk.
Különböző, vagy sokszínű európai népek genetikája kimutatható a magyarságban, és a székelységben egyaránt.

Nem szeretem,ha valaki különbséget tesz magyar és magyar közt. A fenti írásom üzenetének van még egy fontos mondanivalója vagy üzenete, hogy az európai népek, és a magyarok közt sincs különbség!

Nincs rosszabb, vagy jobb nép a másiknál. Nincs alább valóbb nép! Ezen gondolatom vonatkozik a világ minden népére is. Gyakran halottam éltemben, hogy magyarok menjenek vissza Ázsiába! A tudományos tényekkel lehet vitatkozni? Érdemes vitatni? Vagy inkább a helyes magatartás az, hogy tudomásul vesztük a tényeket.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Írta:Török
Erdély ország igazsága!

Erdély földje
drága ékszer,
Magyar hazám
drága köve.

Gyönyörű szép
hagyománya,
nemzetünknek
gazdagsága.

Székelységnek
büszke népe,
magyarságunk
reménysége.

Nem válhat
a vérünk vízzé,
igazságunk
a nemzetünké.

Európa
orvosolja,
lebontja
a határokat.

Minden székely,
aki magyar,
téged éltet
Európa!

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Genetikailag a székely és a magyar nem különbözik egymástól!


Magam részéről büszke vagyok ezekre a tudományosan bizonyítható eredményekre.
Egyébként a vizsgálatok csak azt a belső meggyőződésemet támasztották alá, hogy kevertek vagyunk, és szinte igazi genetikai magyarok nem is léteznek.
Így szép ezzel a tudattal vállalni a magyarságomat. Erről több helyen is többször írtam. Magyar az, aki magyarnak vallja magát. Ez így szép.:P

"A mai népességből vett minták először azt jelezték, hogy a magyarság genetikailag kevert populáció, teljesen hasonló a környező népekhez, s közeli rokonságban áll a lengyelekkel és az ukránokkal. Későbbi vizsgálatok ez utóbbit nem, csak az „európai alapnépességhez” való hasonlóságot támasztották alá. A genetikai kronológia szerint a ma élő magyar férfinépesség háromnegyede olyanok utóda, akik már 30-40 ezer éve Európában élnek. A maradék ősei feltehetően az elmúlt évezred vándorlásai során vetődtek a Kárpát-medencébe."
http://hvg.hu/itthon/200944_A_MAGYARSAGGENETIKA_KERDoJELEI_Kik_vogymuk

Az évtizedes kutatások 2008-ban fontos állomáshoz érkeztek.[9] Az MTA Genetikai Intézete és Régészeti Intézete együttműködésével létrejött legújabb kutatási erdemények új történeti következtetést készítenek elő. Raskó Istvánnak és munkatársainak eredményei egészen újszerűek. A vizsgálatok során sikeresen izolált 27 db 10–11. sz.-i genetikai mintán belül az egyik legjelentősebb csoportot az európai lakosság legősibb rétegére utaló markerek jelentették, s mindössze két egyéné mutatott ázsiai eredetet. Ez összhangban van a történeti embertan területén nyert megfigyelésekkel: Lipták Pálnak köszönhetően közel fél évszázada tudjuk, hogy a 10. sz.-i embercsontoknak csak 16,7%-a tartozik a mongolid és az europo-mongolid rasszhoz. Az MTA Régészeti Intézetének igazgatója szerint: A mai magyarság szerológiai, és genetikai összetételében egyértelműen kimutatott európai jelleg, ugyanakkor az ázsiainak hiánya nem egyedül az eltelt ezer év keveredéseinek köszönhető, hanem már a honfoglalás- és Szent István-kori Magyarország lakossága is szinte kizárólag biológiailag európai eredetűekből állt.[10]
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_%C5%91st%C3%B6rt%C3%A9net

Igen, erről van szó. A Kárpát-medence lakossága nagyságrendileg múlta felül a honfoglalók számát, ezért a mai magyarság őseinek is elsősorban őket kell tekintenünk.


Ne tagadjuk meg azért Árpád népét sem! Ázsiai eredetük máig is csak hipotézis, lehet hogy tévedés, és így könnyen előfordulhat, hogy csak ezért nem találják genetikai nyomaikat! Talán ők is csak hazatértek őseik földjére...

„A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és valamennyiüknek jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg. Ez egyértelműen a mai magyarság genetikailag európai eredetét jelzi.” – olvashatjuk a Magyar Tudomány említett számában. Fontos észrevenni: a székely és a magyar nem különbözik egymástól!

„Súlyos történeti következtetést készít elő a körülmény, hogy a Raskó és csoportja által sikeresen izolált 27 db 10–11. sz.-i genetikai mintán belül az egyik legjelentősebb csoportot az európai lakosság legősibb rétegére utaló markerek jelentik, s mindössze két egyéné mutat ázsiai eredetet. ...Tehát a mai magyarság szerológiai, és genetikai összetételében egyértelműen kimutatott európai jelleg, ugyanakkor az ázsiainak hiánya nem egyedül az eltelt ezer év keveredéseinek köszönhető, hanem már a honfoglalás- és Szent István-kori Magyarország lakossága is szinte kizárólag biológiailag európai eredetűekből állt.”
http://magyarsag.synthasite.com/genjeink.php

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Utalnék Gábor megállapitására,miszerint genetikailag tiszta magyar nincs a Földön,azonban az tény,hogy a magyar nemzet genetikai rokonságot(eredetet)mutat a hunokkal,s igy nem kérdéses a székelységgel való testvéri rokonságunk.Az egy más kérdés,hogy a tudatos asszimilálás következményeit mennyire tudná kezelni egy magyar politikai elit,vagy a hazai többség.

Válasz

Fleiner György üzente 13 éve

Tény, hogy Trianon igazságtalan volt, mert olyan területeket is elcsatoltak az országtól, melyek lakossága túlnyomó részt magyar volt. De az is tény, hogy a horvátoknak szlovákoknak szlovéneknek saját önálló országuk lett. Sajnos a háború olyan természetű, hogy " jaj a legyőzöttnek" azt hiszem ez ellen nem lehet tenni semmit. Erdély egyébként történelme nagy részében önálló fejedelemség volt és nem tartozott Magyarországhoz.
Lehet, hogy rosszul tudom, de a székelyek genetikailag nem magyarok, ők a hunok leszármazottai és a honfoglaláskor ők már Erdély területén éltek. Ezért nem látom semmi értelmét annak hogy sokan nagy Magyarország térképpel Közlekednek, viselik ruházatukon. Ez csak arra jó, hogy szomszédainkban magyar gyűlöletet szítson.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Tarka magyar.

Virágos kert az én hazám,
országunk népe benne
sokszínű, gyönyörű virág.
Minden virág gyönyörű,
szent hazánkban együtt sírunk,
és mi együtt nevetünk.
Miden virág illatozzék,
szabadság mindnyájunké!

2008.10.17.

Többször átdolgozva, emlékezetre hagyatkozva írtam újra a "Magyarok" című versemet!
Volt egy tanárom aki úgy mentett meg az életnek, hogy senkinek sem szólva, a rendszerellenes verseimet is tartalmazó füzetemet eltüntette.
Persze akkor ez bosszantott. De megijesztett, és a túlélni-akarás ösztönét riasztotta bennem. Meg kellett érnem arra, hogy rá jöjjek nem tehetett mást. Ma már tudom és hálás vagyok neki érte. Horváth Tamásnak hívják, és remélem, hogy jó egészségnek örvend mai is!
Nem erről a versről van szó.. Csak azok között szerepelt ez is. Ennek a versemnek az eredeti változata megjelent az akkori iskolaújságban.

Magyarok!

Szeresd hazádat
kicsiny Magyar!
Szeresd gyermeked,
anyád, apád,
feleséged mint
tenmagadat!
Drága hazádnál
jobban soha!

Családért dolgozz
fél holtadig,
drága hazánkért
halálodig!

1972. év

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Szerintem mindenki a saját felelősségéről gondolkodjon el, és a saját lelkével foglakozón!
A baj az, hogy érdembe nem tudsz az írásokhoz hozzászólni, és ezért csak személyeskedésre telik. Így próbálod a tudatlanságodat leplezni. Ha nem így lenne, akkor az mellékes lenne mások személy számodra, és az írásokkal törődnél!

Amint látod igyekszem visszafogni magam,de én is valóban belekényszerülök személyeskedésben,mert kiprovokálod azt egy fórrum társunkkal kapcsolatban.

Egyébként több fórumon több nick néven írogatok én is. Mert sok fórrumon ezt teszi szinte mindenki. Az írásaimban semmi különbség nincs. Tehát nem igaz az amit állítasz, hogy másként írok ott és másként itt..Nem vagyok kíváncsi a képedre, de itt már többen gyávának tituláltak érte téged, hogy nem mered megmutatni magad!

A személyeskedés abbahagyása tőled függ! De folytathatod nyugodtan,ha ez boldogít és ez szerez neked örömet. Az is igaz, hogy néha vissza is ütnek, ami gyakran nem tetszett neked!

Egyébként a mai világban nemárt az óvatosság. Kuvbatov ügy óta tudjuk,hogy a Fidesz megfigyeli és nyilvántartja az ellentábort. Ez azt jelenti,hogy minden szinten nyilván vagyunk tartva.Mielőtt elkezdenél örülni, a Jobbikosakkal is ez a helyzet. Igaz, hogy Vona benyalt Orbánnak elég rendesen. De tudjuk, hogy Orbán Torgyánt sem kímélte.
Ez van.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ha kiváncsi vagy gyönyörűséges ábrázatomra,keress meg az IWIW-en!...Tapasztalatból tudom,hogy aki szégyelli a saját nevét felvállalni,az felelőtlenül irogat mindenfélét.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Én sem látom a képed, és nem akarok ezen személyeskedni! Egyébként már, csak azért is ezen a néven írnék a helyébe, mert annyira pufogsz! Mindenki annyit mutat meg magából, amennyit jónak lát. Semmi közöd a nevéhez, ha esetleg más néven írna!
Nemkötelező írnod itt, és nem kötelező reagálnod. Gondolom, hogy ugyan azt írná így is a számodra!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Most ismét személyeskedtél,hisz az én személyemet szólitottad meg,de ez nem baj.Botond,-vagy ki az ördög-álnéven akármit,és annak az ellenkezőjét is irhatja.Egy nemlétezőt megvethetnek hülyeségekért,de aki találkozik a fórum olvasóival,az talán meggondoltabban nyilatkozik,hisz talán barátja is olvassa azt,amit irt(ha van neki olyan).Az álnéven irók vagy betegek(paranoia),vagy becstelenek.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Nem kell személyeskedni! Mindenkinek lenne a saját háza táján mit sepregetni.
Ugye nem kell sorolnom?

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Ne kell személyeskedni! Mindenki a saját háztáján sepregessen! Gondolom van mit?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Angel Botond!Igazan felvilágosithatnál,hogy miért szégyelled szüleid által neked ajándékozott nevedet!

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Ez nem derül ki a verseimből, és írásaimból? Szerintem aki képes mélyen belegondolni a verseim lényegében és elemezni azt, az nem így beszél. Felületes olvasó elismerem értelmezheti így is, ahogy azt teszed te.is

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Gábor!Nem tudom mi ez a hosszu verselési forma?Ki irta és minek?Megmondom őszintén egyáltalán nem tartom helyesnek,hogy a baloldal is belemegy a Jobbikorbán magyar nacionalizmus felszitásának utcájába.Ők felszitják a NAGY MAGYARORSZÁG ábrándját,nacionalista céljaiknak elérése érdekében.Mi igazságtalannak tartjuk a területek elszakitását, az ottani államok azonban nem.Ell kell fogadnunk a jelenlegi helyzetet, mert minden más megoldás hibás lenne, erőszakot szülne.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Kedves Bernadett!
Bernadett írta:
Egyébként is jól néznénk ki, ha visszakapnánk azokat a bizonyos területeket, ahol már nagyon vegyes nép lakik. Aztán tarthatnánk el a csekélyszámú magyarok mellett a más ország embereit is.
Nincs nekünk elég bajunk e-nélkül is?

Török írta:
Ön sajnos nem olvasta el a fenti írásomat! Ezen fenti írásban ez olvasható többek közt!

"Valaki vezesse le a népességi arányokat a történelmi Magyarországon, a nagy Magyarországra tekintettel hozzávetőlegesen, és ebből fakadó nemzetiségi konfliktusokat is beleértve! Szerintem mi magyarok is, a Szerbia sorsára juthattunk volna. A nagy Magyarország a megszállt területekkel, és népességi arányokkal, csak Osztrák segédlettel volt fenntartható!"

Nagyjából ugyan arról írok, mint ön!

Ez a válsz, az ön írása előtt megfogalmazódott!

Egyébként a múltunkkal foglalkozni kell! Tanulni kell a múlt hibából, és feldogozni a múlt hibáit kibeszéléssel lehet. Az írásom és más írásaim hazám érdekében Európai Unió mellett és érdekében íródnak, a határok megszüntetéséről, a határok átjárhatóságáról szolnak, melyet Unió lebont! Számunkra ez lehet az egyetlen járható út, a jelenlegi történelmi helyzetre vonatkoztatva, reálisan mérlegelve.

Az ön által el nem olvasott vagy félreértett fenti vitaindító írás a hazaszeretetről szól, és arról, hogy jutottunk el Trianonig. Válaszolni próbálok arra, hogy milyen logikai összefüggés van 1948-49-es forradalom-kiegyezés-Első világháború-Trianon-Horhy korszak hibái, bűnei-Második világháború borzalmival-Holokausztig, és a Szovjet megszállás bekövetkezéséig, a napjaink problémáira kivetítve!

A fenti írás így fejeződik be:
"Nyilasok és Horthysták szellemi örökösei, el a kezeket hazámtól!"

A koromról meg megváltoztatni nem tudom. Nem is akarom. Persze vannak vágyaim néha! Ez nem befolyásolja azt, hogy nálam idősebbek butábbakat, vagy okosabbakat írjanak!

Engedelmével továbbra is arról írok, amiről úgy gondolom helyes írnom.
Orbán uralkodása remélem, szabd írást biztosít számomra!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hü, azt a mindenit, hogy miket állítanak egyesek?
Az Osztrák-Magyar-Monarchia idején Magyarország teljesen el volt nyomva. Miért ist volt az 1948-as forradalom, vagy ismeri talán a Bánk-Bán opera tartalmát? Tudja-e, hogy nem volt Magyarországnak himnusza?
Mikor lett aztán mégis? Hát akkor, amikor kiváló zeneszerzönk Erkel Ferenc a gyerekét beiskoláztatta, s az évnyitón az osztrák himnuszt énekelték.
Ekkor írta ö meg a mi gyönyörü himuszunkat!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Igen.Változtathatatlanok a határok,mint a Szovjet,Jugoszláv,Német határok.Soha olyan fejlődése nem volt a környező nemzeteknek(román,szerb,horvát,szlovén,szlovák),mint az osztrák-magyar fennhatóság alatt.Akkor is sikerült biztositani az együttműködés feltételeit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szerintem is jobb lenne már nem a multat siratni, különösen olyanoknak nem, akik még "csak" 54 évesek. Csak hallomásból tudják, hogy mi volt akkor. Bele kellene már végre nyugodni a megváltoztathatlanba.
Jobb lenne azon gondolkodni, hogy hogyan tovább, s miként lehetne ezt az országot kihúzni a bajból, de közös erövel, s nem széhúzással, mint az nálunk sajnos nagyon divatos.
Egyébként is jól néznénk ki, ha visszakapnánk azokat a bizonyos területeket, ahol már nagyon vegyes nép lakik. Aztán tarthatnánk el a csekélyszámú magyarok mellett a más ország embereit is.
Nincs nekünk elég bajunk e-nélkül is?

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Nem kötelező értened! Ha jó neked ezen a szinten maradni? Ezt mások is olvassák.
Talán azok értik, ha te nem is.

Írta:Török
Fájó tűz éget

Bennem fájó tűz újra éledt,
bánat a kin, gyötör az élet.
Magyar hazámban sötétben élek,
nincs szügség a fényre; még égek.

Hazug ripacsok gazt teremnek,
a bohócok porondra lépnek,
olcsó hús igényteleneknek.

Hazug élet és hazug a bánat,
a ripacsok gerjesztik a vágyat.
Gazt vetnek és azt is hitványat,
hazug fércműre nincs bocsánat.

Hiéna falka ugrásra vár,
sebzett vad csapdába már.
Vértől részegen, csapzottan,
egy ország fetreng a mocsokban.

A lelke véres az országnak,
mert prédája a széthúzásnak.
Önpusztítók hatalomra vágynak,
nincs kegyelem sebzett hazánknak.

Vissit és tombol a publikum,
azt hiszik övék az unikum.
Fizetnek egy komédiásnak,
és bedőlnek a mutatványnak.

2010 január 24.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Egy aprócska kiegésszitést hadd tegyek!A trianoni területrablás az 1.világháború lezárásakor történt,amikor még holokausztról szó sem esett.Tudom,csak azért beszélsz félre,mert a Bódva kiöntött.

Válasz