Török Gábor üzente 13 éve

Aki Durayt hátsónyalónak nevezi az, a Szlovákiai jobboldalt köpi szemen.Azokat akik idáig Orbánt messiásként várták. Neked fogalmad sincs az itteni viszonyokról. Ezt már a barátod is megírta.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ez a válasz:"Azok pedig,akik Slotáék,és Gyurcsányék hátsóját takaritották eddig,nem számottevő mit gondolnak."Meg mégegy:A disznótor nem kötelező.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Neked értelmezési problémáid vannak. A Szlovákiai magyaroknak nem ez volt a legnagyobb problémájuk Most ez.

Török írta:
Sikerült bajt kevernie. Ott is megosztotta a magyarságot. A Szlovákiai magyar pártok, már keményen bírálják Orbánt. RMDSZ vezetője Markó is bírálja Orbánt.
Batori írta sajnos:
Az,aki sajnálja az elszakitott magyaroktól az állampolgárságot,szégyellje magát!
Török írta:
Erre ez nem válasz. Te utalod a külhoni magyarjainkat? Magadat nem utálod véletlenül?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az,aki sajnálja az elszakitott magyaroktól az állampolgárságot,szégyellje magát!Azok pedig,akik Slotáék,és Gyurcsányék hátsóját takaritották eddig,nem számottevő mit gondolnak.Viszont most megmutathatja az EU,hogy mennyire védi az emberi jogokat.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

A kettős állampolgárság eddig is volt nálunk is. Ez egy csökkentet és könnyített eljárást von maga után. Ez sem ad azonnali állampolgárságot. De látom, hogy az nem érdekel,hogy ezzel a határon tulli magyarok nehezebb helyzetbe kerülnek? Szlovákiában az eddig már jogosultságot megszerzett kettős állampolgárok is veszélybe vannak. Már átkozzák Orbánt.

Sikerült bajt kevernie. Ott is megosztotta a magyarságot. A Szlovákiai magyar pártok, már keményen bírálják Orbánt. RMDSZ vezetője Markó is bírálja Orbánt.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ahogyan a moldáviai románoknak jár a román állampolgárság,úgy jár az elszakitott részeken élőknek a magyar állampolgárság.Ez ilyen egyszerű.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Szerintem ez egy öngól. Jelen pillanatban sokkal több érv szól ellene mint mellette.
Ez a magyar belpolitikának szolt és a jövőbeli szavazatnyerészkedés lenne a célja. Ennyi.

Ésszerű politizálásra, érzelmekre ható politizálás rossz válasz.

Jellemző rád is, és minden szélsőségre, hogy az ottani magyarok vélemény nem érdekel.

Akkor meg mié az értelme?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Fico,és a Szlotákok alacsonyrendűségi komplexusát az előző idegen szivű kormány szolgalelkű tevékenysége sem gyógyitotta meg.Az,hogy most éppen mibe kötnek bele,csupán szűk fantáziájuk határolja be,ugyanis a zavar odaát van.Talán ismerős a tanmese a medvéről,és kis nyusziról(Hullik a szőröd nyuszika?)

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Az nem mindegy, hogy az ottani magyarok helyzetén ront , vagy segít. Kár, hogy a részleteket nem akarod felfogni.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Szerintem Orbánt mindig önző párt érdekek vezérlik. A külhoni magyarjaink szavazatára van szükségük, ezt még ki is mondták. Mikola: Husz évre bebetonozzuk magunkat.

Szerintem most készeit elő a népnyúzó csomagját Fidesz.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ha Fico a magyarellenességre épiti propagandáját,és nyer,az minősiti a szlovákok kissebbségérzetét.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A magyarnak megadni a magyar állampolgárságot,ez erkölcsi kötelességünk volt.Az,hogy miként viszonyul ehhez egy soviniszta féreg,az már nem a mi dolgunk.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Egy lehetőséget kihagytál!A becsületest.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

"Új külpolitikai doktrínát hirdetett a külügyminiszter a szomszédos országokhoz fűződő kapcsolatokban. A szlovák–magyar viszony elmérgesedése az új politika buktatóit is jelzi – derül ki a friss HVG címlapsztorijából.
Folyamatirányítási szakértő
Álláshirdetés

„Az új magyar nemzetpolitika alapja csak annyi: ne bántsd a magyart” – mondta a parlament külügyi bizottsági meghallgatásán Martonyi János külügyminiszter. Ez azt jelentené, hogy a kisebbségi magyarok normalizált helyzete lesz a jószomszédi viszony előfeltétele.

Az önmagában legitimnek mondható elképzelés persze rengeteg buktatót rejt magában. Például a határon túli szervezetek vagy a magyar kormány állapítja-e meg, hogy az adott kisebbség helyzete rendezett, vagy sem? 1998 után például a magyar kormány elfogadta, hogy a szlovákiai Magyar koalíció Pártja a Dzurinda-kormányba való belépés érdekében hivatalosan is lemondott a Benes-dekrétumok kérdésének feszegetéséről, illetve az autonómiáról, amelyek pedig az Orbán-kabinet nemzetpolitikájának részét képezték.

Egyébként a Fideszen belül most is hallatszanak olyan érvek, melyek szerint azért sem volt értelme a kettős állampolgárság ügyét a szlovák választások utánra ha-lasztani, mert könnyen elképzelhető, hogy a magyar pártok kormányba kerülésének feltétele lett volna ennek a kezdeményezésnek a hivatalos elutasítása, tehát a feszültség úgy is megmaradt volna. Az is kérdés, hogy a politikailag tagolt magyar kisebbség versengő szervezetei közül melyiknek a véleményét veszi figyelembe a budapesti vezetés.

A határon túli magyar vezetők véleményének figyelmen kívül hagyása – mint ahogy az most a Magyar Koalíció Pártjával megtörtént – viszont gyengítheti a magyar külpolitika érdekérvényesítő képességét is, hiszen ők azok, akik a többségi társadalommal el tudják fogadtatni a kisebbségek érdekében tett lépéseket.

Mindenesetre süket fülekre találtak az Országházban a – Fidesz-ellenességgel nem vádolható – Duray Miklós, a Magyar koalíció Pártjaalelnökének szavai: „akinek van nemzetstratégiája, és konkrét célokat követ, nem elég, ha világgá kiált egy jelszót. Le kell ülnie az asztalhoz, s megfontoltan, minden körülményt mérlegelve kell kidolgoznia a stratégiát, hogy ne ártson azoknak, akikért a jó szándék megfogalmazódott, mert a célokat nem lehet úgy elérni, hogy közben szétrombolom a hozzájuk vezető utakat.”
http://hvg.hu/itthon/20100602_szlovak_magyar_viszony_hvg

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Közalkalmazottakat mégis indoklás nélkül bocsáthatják el! Ez eddig nem így volt.

Először az ellenzék javaslatára visszavontak ezt a törvényt, és most újból ezt fogatták el.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Amit mégis csinált az Orbán kormány, és termesztésen ez nem gazdasági ügy!

1. Nem tárgyalt előzetesen a szlovákiai magyarokkal kettős állampolgársági ügyben. Duray Miklóstól kezdve-Bogárig nem értik Orbánékat,hogy megkérdezésük nélkül döntöttek, érvieket lesöpörték.
a. Ezzel erősítik Ficóék választási esélyeit, amit a válság ott is megtépázott. Tehát a leggonoszabb és legrosszabb magyarellenes Szlovák kormánynak, és pártoknak tettek jószolgálatot, akiknek a Szlovák választókat ismét sikerült maguk mellé állítani.
b.Csehország és Szlovákia elítéli a kettős állampolgárságot. A kapcsolatok rosszabbodása folytatódni fog, más szomszédos országokkal kapcsolatban is a meghozott a szimbolikus törvények miatt.
c.A Szlovákiai magyarok idáig büntetlenül vehették fel a kettős állampolgárságot,most sajnos ezt nem tehetik meg.Sőt,azoknak is titkolnia kell, akik eddig felvették.
Megérte? Kinek érte meg egyeztetés nélkül ezt csinálnia?
d. Félelmet kelt bennük már a magyarságuk nyílt megvallása is. Rosszabb a helyzetük, a Szlovákiai magyaroknak, mint a törvény előtt volt.
2.Megállapíthatjuk, hogy Orbán ez idáig csak a belföldi nacionalista erőknek, szavazóknak tett elsősorban gesztust.
3.Szeretem hazámat, de a külhoni magyarjaink érdekében nélkülük, megkérdezésük nélkül nem tehetünk semmit, vagy ha mégis, akkor ártunk nekik. Itt mos ez történt.

4.A Visegrádi négyeket Orbán szétzúzta. Visegrádi négyek a közös érdekeink megvédése érdekében jött létre. (Szlovákia, Magyarország, Csehország, Lengyelország közös érdekit nagyobb vehemenciával, közös erővel volt hivatott képviselni, mint külön,külön.)Ezt most szét verték. Ügyes.

A kérdés mindig az, hogy mit kapunk cserébe?A fentieket már megkaptuk. Megérte?
Vagy lehetnek még rosszabbak a kapcsolataink más szomszédokkal is? Ez a helyes út, vagy a határok lebontassa?

Ezen az úton a határok építése, emelése folyik. A bizalom felszámolása folyik az országok közt.
Ez Magyarország elszigeteléshez vezet.
Európa lebontja, Orbán visszaállítja a határokat!

A jó kapcsolatok határt bontanak lassan,lassan.
A rossz kapcsolatok határokat építenek gyorsan, gyorsan.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Nem kötelező és választhatják a másik utat is. Igaz azt csődnek nevezik.
Sokk EU országban már megcsinálták pár hónapja a megszorításokat, sok EU országban még vissza van. De megcsinálják. Vagy marad a csőd.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A görög kormányt ugyanazok manipulálják,akik hazámat felvásárolják.A sorrend is hasonló.Valószinűleg a bankok,és a sajtó már régen az övék.

Válasz

Török Gábor üzente 13 éve

Ez tanulságul szolgáljon minden vezetőnek, aki többet oszt szét annál, amit az ország megtermel az így jár!

A gazdaságtalan állami tulajdont a Franciák számolták fel 1980-as években. A Francia vállalatok közel 50%-a külföldi magán tulajdonba került. A kiélezett világpiaci versenyben, a cégek hatékonyságnövelése a cél. A vállalatok versenyképességének a megőrzése, a szociális kiadások fedezetének záloga. Az a cég, vagy vállalat amely tönkremegy a versenyképtelensége miatt, az munkanélküliséget termel, és elmaradnak az általa befizetett adójárulékok is.

Amit meg kéne érteni azaz, hogy az állami vállalatok többsége veszteséges nálunk is. Vasút, BKV stb. Ezen veszteséges nagy állami vállalatok fenntartásának jelentős résztét is, a privát szféra adóbefizetéséből fedezik. Ellehet zavarni a nagy adóbefizető cégeket, akik rengeteg embert foglalkoztatnak és jelentős adót fizetnek be a közösbe. Ebben az estben nemcsak a multik mennek haza,hanem az általuk foglalkoztattak utcára kerülése után, az elmaradó befizetéseikből fenntartott veszteséges nagy állami munkahelyek is tönkre ménnének,. és azok dolgozói is az utcára kerülnének. A szociális háló, és az állami szolgáltatások egy részének az összeomlását is okozná. Ezt próbálják a Görögök megúszni. A különbség az, hogy Görögországot a magántőke nem kívánja már eltartani. Saját maguk hagyják el az országot. Elsősorban az értékpapír piaci cégek, akik az államkötvényeken keresztül az országok többségét finanszírozza. Hazánkat már finanszírozza, Görögországot még nem. Ha Görög mérleg egyensúlyba kerül, visszatér a bizalom. Hasonló helyzetbe vannak a spanyolok, a portugálok, az olaszok stb. Ezeknek még vissza van egy jelentős megszorítás.Mi túlvágyunk ezen.
Szakemberek szerint máshol brutálisabbak a megszorítások. Hála Gyurcsánynak, Bajnainak és az MSZP-nek, akiket az ország többsége szid. Hála a bölcsességünknek és a tűrő képességünknek is. A görögök, portugálok,spanyolok stb. ezt most tanulják!

Szeretném azt mondani én is, hogy kolbászból lesz a kerítés, de ez nem így működik!

Válasz